JOCKE@HARJEDALSBILD.SE

 

 

Joakim Lagercrantz

fotograf

Jocke tillhör gröna vågen-generationen, som längtade till landet för att leva frilufts- och vildmarksliv. Men i hans fall var det inte så mycket flum och romantik, utan mera fråga om att fortsätta en redan inslagen linje mot nya strapatser. Långfärdsskridskor som färdmedel till högskolan i huvudstaden tillhör ju inte vanligheterna. Snöbivack i härjedalsfjällen och igloo på gårdsplanen i Sveg har förmodligen högre rimlighetsfaktor, även om ögonbryn höjdes även där.

Han åker fortfarande gärna skidor, både i backe och terräng. Men jakten är det slut med, sedan han sköt en järpe på alldeles för nära håll med hagelbössan – det blev en ny kamera i stället, och tur var väl det. Men de som anlitat honom vet att han fortfarande inte skyr några strapatser eller annat omak för att få fram den bild han vill ha. Och att bilderna har en alldeles särskild lyskraft.

         

MARIE
FERMBÄCK

MARIE
OLFOSSON

NICLAS
SJÖGREN

BOSSE
LIND

PER
BÄCKMAN

JOCKE
LAGERCRANTZ

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår